Hogyan növelhetem a saját, vagy a cégem sikerességét hosszútávon?

A folyamatos siker elérésének érdekében fenntartható intézkedésekre van szükség. Mi megtaláljuk csapatában azt a területet ahol változásra van szükség és együttműködve létrehozzuk a szükséges intézkedéseket.

360° Feedback

Legyen teljesen képben a 360°- os értékelésünkkel

Nincs is annál jobb, amikor egy gépezet olajozottan működik. De hogyan lehet meggyőződni róla, hogy egy cég maximális hatékonysággal működik? A HILL 360°-os értékelése bepillantást nyújt alkalmazottaiknak arról, hogy hogyan is látják magukat valójában, illetve, hogy hogyan tekintenek a munkatársaik az elvégzett munkájukra.

bővebben

3valuation

Három-dimenziós orientáció

A HILL 3valuation szolgáltatása egy holisztikus módszert kínál alkalmazottaik jelenlegi kompetenciáinak megállapítására.

bővebben

Kompetencia vizsgálat

Tartsa csapatát a topon a HILL kompetencia vizsgálattal

Beazonosítani egy csapat erősségeit és hiányosságait kulcsfontosságú egy cég sikerességében. A HILL kompetencia vizsgálata ellátja az információkkal, amik ahhoz szükségesek, hogy megállapíthassák a csapatukban rejlő potenciált, illetve a fejlődési szükségleteiket.

bővebben

Engagement Survey

Teljes gőzzel előre egy produktívabb, motiváltabb csapattal!

Lehet, hogy az alkalmazottaik megfelelően teljesítenek, de biztos, hogy annyit beletesznek a munkájukba, amennyit csak tudnak? A HILL Engagement Survey pontosan arra lett kitalálva, hogy ezt a kérdést megválaszolja.

bővebben

Leadership for Change

Vezetőségi képzés a példamutató cégvezetésért

A hatásos vezetés a sikeresség egyik legfontosabb tényezője, egy olyan korban, ahol a változás gyors és mindennapos.

bővebben

Csapatépítés

Erősíteni a láncszemeket: csapatépítés

Mindenki tudja, hogy egy jó csapat fantasztikus eredményeket produkálhat, de megtalálni a megfelelő módszereket a csapat erősítésére nehéz feladat lehet. A HILL csapatépítő program keretében szakértőink megmutatják önöknek, hogyan érhetik el, hogy az egész több legyen, mint a részek összege.

bővebben

HILL_BEST FIT

Rakja össze a kirakós darabjait a HILL BEST FIT-el

Vevők lennének egy olyan elemzőeszközre, ami lehetővé teszi, hogy objektíven meghatározzák, hogyan állítsák össze csapatukat? Akkor ne is keressenek tovább!

bővebben

Innováció

Innováció: a hosszú távú siker kulcsa

Az innováció az alapvető szükséglete a fenntartható, hosszú távú sikernek.

bővebben

A változás bevezetése

A változás szele fúj: hogyan vezessük be a változás mindenkori állandóként az vállalkozásunknál

A változás ma már nem egy “projekt” – a változás a mindennapi (üzleti) élet része. Éppen ezért elsősorban nem arról szól, hogy folyamatosan változtassuk a vállalat felépítését, munkafolyamatokat, a személyzet méretét, stb. – hanem arról szól, hogy támogassuk az embereket abban, hogy elfogadják a változást, mint olyat egy állandó folyamatnak az életükben.

bővebben

Rollercoaster

Tárja ki elméjét: hullámvasúton utazva a siker felé

Az egyetlen mód cége fejlesztésére, hogyha fejleszti saját tudását és kreativitását. Miután valamiről egy eléggé árnyalt tudást szerzett, végül kénytelen lesz fejest ugrani az ismeretlenbe, ahhoz, hogy még tovább növelje tudását. Megnyitni az elméjét a kreatív folyamat felé és belevetnie magát a kihívásokba egészen olyan, mint egy hullámvasút.

bővebben

Match Up

Az alkalmazottak csapatba osztásának művészete

Nem számít, hogy cégük kicsi-e, vagy nagy összeállítani egy csapatot olyan emberekből, akik képesek együtt dolgozni, nem könnyű feladat. A HILL Match-Up analízisével gyerekjáték összeillő alkalmazottakat találni, vagy helyreigazítani egy már meglévő csapatot.

bővebben

Online Matching

Online matchmaking – professzionálisan!

Az interneten keresztül sokkal több jelentkező találhatja meg önöket, mint egy régimódi céget. Így érdemes előszűrni a jelentkezőket. A mai korban az online eszközök elengedhetetlen fontosságúak a professzionális cégek életében, már a felvételi procedúránál is.

bővebben

Outplacement

Bocsássa el alkalmazottait csalódás nélkül

Bármennyire is kellemetlen elküldeni egy jó munkaerőt költségvetési szempontok miatt, ez sajnos a munka velejárója. Azonban nem kell rossz szájízzel távoznia egyik félnek sem.

bővebben

Time efficiency (= time management Check)

Csúcsformában az irodában – hatékony időmenedzsment

Mint mondani szokás, az idő pénz, ezért ezt is tudni kell beosztani. A HILL Time Efficiency Evaluation egy két-dimenziós online teszt, ami egyszerre vizsgálja az alkalmazottak egyéni teljesítményét és a munkahely hatékonyságát.

bővebben

Golden Selection

A felvételi tanácsadás proaktív formája

Mit nyújt a HILL Golden Selection? Egy tanácsadót, aki a tökéletes közvetítő közeg önök és a potenciális alkalmazottaik között. Itt arra fókuszálunk, hogy a magas potenciállal rendelkező jelöltekkel hosszútávon dolgozzunk, és kapcsolatba hozzuk válogatott cégekkel az átfogó hálózatunkból.

bővebben

Purpose Development Center

Támogassa csapatát, és motiválja őket, hogy kihozzák magukból a maximumot

Tudta, hogy a legtöbb alkalmazott csak a benne rejlő képesség 1/16-odát teszi le az asztalra? Egy vállalat is akkor erősödik, ha növekszik, az alkalmazottai is akkor fognak többet kihozni magukból, ha biztosít számukra lehetőséget az egyéni fejlődésre, és lehetőséget az egyéni kontribúcióra. A HILL az egyén és a vállalat céljai közötti kapocsra koncentrál.

bővebben

Strategy Workshop

A stratégia kidolgozása: hogyan tervezze meg az útját a jövőbe

Az egy dolog, hogy tudjuk hova akarunk eljutni, de hogyan tudunk valóban eljutni oda?

bővebben