Hogyan növelhetem a saját, vagy a cégem sikerességét hosszútávon?

A folyamatos siker elérésének érdekében fenntartható intézkedésekre van szükség. Mi megtaláljuk csapatában azt a területet ahol változásra van szükség és együttműködve létrehozzuk a szükséges intézkedéseket.

360° fokos visszajelzés

Teljes képet csak akkor kap, ha minden nézőpontot figyelembe vesz.

Mindent tud már a csapatáról és önmagáról? A HILL360° visszajelzés segítségével az önértékelést össze tudja vetni a különböző szintű kollégák - gyakran meglepően újszerű - véleményével.

3valuation

Háromdimenziós felvétel a kompetenciákról

Ahogyan a GPS is 3 ponthoz viszonyítva tudja pontosan meghatározni, hol vagyunk, úgy a 3valuation módszere is 3 szempontból ad képet a kompetenciákról: adottság, teljesítőképesség és hatékonyság.

Kompetencia-felmérés

Mérlegen a kiválóság

A kompetencia az egyén olyan jellemzője, ami oki kapcsolatban áll a kiváló teljesítménnyel. Több ez, mint egyes személyiségvonások vagy egyedi képességek. Legtöbbször ez utóbbiak valamiféle kombinációja.

Elkötelezettség vizsgálat

Teljes gőzzel előre egy motivált csapattal!

Lehet, hogy az alkalmazottaik megfelelően teljesítenek, de biztos, hogy annyit beletesznek a munkájukba, amennyit csak tudnak? A HILL Elkötelezettség vizsgálat (Engagement Survey) pontosan arra lett kitalálva, hogy ezt a kérdést megválaszolja.

Leadership for change

Vezető képzés a hatékonyabb irányításért

A hatékony vezetés a sikeresség egyik legfontosabb tényezője a mindennapos változások, globalizáció és digitalizáció korában.

Csapatépítés

Egységben, ami több a részek összességénél

Mindenki tudja, hogy egy csapat mindig egy feladat elvégzésére jön létre. Csak erős csapat képes fantasztikus eredményeket produkálni. Az igazán kihívás tehát, megtalálni a megfelelő módszereket a csapat erősítésére. A HILL csapatépítő program keretében szakértőink megmutatják önöknek, hogyan érhetik el, hogy megerősödjön a csapat.

HILL Kompetencia Elemzés (HCA®)

Összetett pszichológiai teszt, kiválasztási, átszervezési, képzési és karrierorientációs döntések támogatására.

A HILL Kompetencia Elemzés egy modulokból felépülő, online is elvégezhető összetett pszichológiai teszt. Mivel a nemzetközi hálózatunk pszichológusai célzottan a HR munkában történő felhasználásra fejlesztették ki, lehetővé teszi, hogy a munkával kapcsolatban leginkább releváns vonások és képességek szempontjából kapjunk képet egy emberről.

Innovációs projektek

Innováció: a hosszú távú siker kulcsa

Az innováció a hosszú távú sikeresség előfeltétele. Segítünk megtervezni és tudatossá tenni az innovációs folyamatot.

Változás menedzsment

Hogyan lehet a kényszerűen elszenvedett változásból tudatos változtatás?

Új versenytárs megjelenése a piacon, esetleg újabb fogyasztói igények megjelenése, az anyavállalat stratégia változása, munkaerőhiány vagy csak egy szoftver váltás, nap, mint nap történik valami, ami változást hoz a szervezetbe.

Rollercoaster

Tárja ki elméjét: hullámvasúton utazva a siker felé

Az egyetlen mód cége fejlesztésére, hogyha fejleszti saját tudását és kreativitását. Azért, hogy árnyaltabban lásson meg dolgokat, kénytelen lesz fejest ugrani az ismeretlenbe.

Team Match Up

Az ideális csapat összeállítása

Nem számít, hogy kisvállalkozásról vagy nagyvállalatról van szó, ha jó csapatot akar összerakni, szüksége lesz néhány alappillérre.

HILL Job Matching

Automatizált előszűrés

Bizonyos pozíciók esetében egy hirdetés rendkívül magas számú jelentkezőt vonzhat be, aminek a kezelése adminisztratív szempontból kihívást jelent.

Outplacement – Gondoskodó elbocsátás

Könnyebb újrakezdés a búcsúzóknak – zökkenőmentes folytatás a cégnek

Minden cég kerülhet olyan helyzetbe, hogy akár legjobb szándékai ellenére is meg kell válnia néhány kollégától. Ennek a nehéz helyzetnek a szokványos feszültségeit és kockázatait jelentősen mérsékelheti az outplacement.

Time efficiency / Time management check

Csúcsformában az irodában – hatékony időmenedzsment

"Az idő pénz" - ezért jól kell beosztani. Ha nem sikerül, a következményei nem csak a rosszul menedzselt projektekben és az elégtelen eredményekben jelentkeznek, hanem frusztrációt és romló munka-magánélet egyensúlyt is okozhatnak. 

Golden Selection

Ha nem konkrét pozícióra keres, csak "egyszerűen" jó embert szeretne.

Proaktív szerepet töltünk be vállalatának igényei és az ideális jelentkezők között.

Purpose Development Center

Tudta, hogy a munkavállalók nagy része csak tehetsége kis részét hozza ki magából a napi munka során?

Ahogyan a cégek is a fejlődés által képesek megerősödni, a munkavállalók is csak akkor képesek jobb eredményeket elérni, ha a munkaadók biztosítják nekik az egyéni fejlődéshez szükséges lehetőségeket.