Vissza az áttekintéshez

Keresés & kiválasztás

Egy cég sikeressége az alkalmazottain múlik, azaz egy cég azzá lesz, akit felvesz.

Munkaerő keresés és kiválasztás: Projekt ismertetés

Segítünk partnereinknek beazonosítani, milyen kompetenciák szükségesek egy munkakör betöltéséhez. Nemcsak a szakmai elvárásokat, hanem a személyiséget és belső értékeket is figyelembe vesszük,  hiszen mi nem egy munkakörbe, hanem egy vállalti kultúrába,  csapatba keresünk egy sikeres karaktert.

Munkaerő keresés és kiválasztás: Keresési fázis

A pozíció összetettsége és a munkaerő-piaci helyzet alapján a leghatékonyabb keresési módszert alkalmazzuk a pályázók felkutatására (direkt keresés -fejvadászat, adatbázis, hirdetés, közösségi oldalak, kapcsolati háló, ajánlások, referenciák stb.). Emberközpontú hozzáállásunk segít a hosszú távú kapcsolatok kialakításában és a bizalom kiépítésében a pályázóink felé.

Munkaerő keresés és kiválasztás: Kiválasztási szakasz

Objektív értékelési eszközökkel szűrjük a pályázóinkat, legyen az kompetencia-alapú interjútechnika, vagy pszichometriai módszer. Nemcsak kiszűrjük a gyengén teljesítőket, de feltárjuk a jelöltekben ténylegesen rejlő potenciált is, biztosítva így, hogy a legjobbak közül is csak a legjobbakat javasoljuk. Mind a keresés, mind a kiválasztás során visszajelzéseket adunk ügyfeleinknek, biztosítva a folyamat átláthatóságát és hatékonyságát.

Munkaerő keresés és kiválasztás: Döntés

Ezen a ponton legjobbnak ítélt jelöltekről készült short-listet és pályázati anyagokat átadjuk megbízóinkank. Segítünk kiválasztani, kivel legyen személyes találkozó, megszervezzük azokat és részletes visszajelzést adunk a javasolt pályázóinkról. A keresés és kiválasztás során összegyűjtött információkkal (fizetési sávok, mobilitás, megbízó piaci megítélése) támogatjuk a döntési folyamatot. A kiválasztott személyről referenciát kérünk, vagy akár a bértárgyalásban is részt veszünk.

Munkaerő keresés és kiválasztás: Onboarding program

Ez a végső lépés azért kulcsszerep a folyamatban, hogy a felvételt nyert jelentkező gyorsan és gördülékenyen beilleszkedjen az új környezetbe. Segítünk a legújabb csapattagnak beletanulni a munkába, megismerkedni a cég munkafolyamataival és a csapat többi tagjával, így egyből teljes gőzzel vághatnak bele a munkába. Az előző lépésekhez hasonlóan, ez a folyamat is rendkívül hatékonyan folyik, és a végére biztosak lehetnek benne, hogy az alkalmazottuk megfelelően beilleszkedett a csapatba.

Munkaerő keresés és kiválasztás

Végső soron minden üzleti vállalkozás sikere az ott dolgozó embereken áll vagy bukik. Önökkel együtt dolgozva a HILL meghatározza az ideális jelentkezői profilt, és széleskörű eszközkészletét felhasználva összeállít egy listát a kiváló jelöltekből, akikből csak választaniuk kell. Mindezzel értékes időt, energiát és pénzt takaríthatnak meg, miközben összeállítják az álomcsapatukat.

Assessment Center (értékelő központ)

A pályázók jobb megismerése valós helyzetekben

A legjobb előrejelző módszer a kiválasztásban, mivel a megszokott értékelési módszereken és szempontokon túl láthatóvá teszi a pályázó viselkedését, reakcióit a valóságot szimuláló helyzetekben is.

Direkt keresés

Executive Search

A speciális szaktudású, vagy már magasabb vezetői pozíciójú szakemberek nem olvasgatnak hirdetéseket, általában nem is keresnek aktívan állást. Megbízóink azonban többnyire már szakmájukban bizonyított, vezetőként sikeres jelölteket szeretnének kapni újonnan létrejött vagy megüresedett szakértői, közép- és felsővezetői pozícióikba.

Golden Selection

Ha nem konkrét pozícióra keres, csak "egyszerűen" jó embert szeretne.

Proaktív szerepet töltünk be vállalatának igényei és az ideális jelentkezők között.

HILL Job Matching

Automatizált előszűrés

Bizonyos pozíciók esetében egy hirdetés rendkívül magas számú jelentkezőt vonzhat be, aminek a kezelése adminisztratív szempontból kihívást jelent.

HILL Kompetencia Elemzés (HCA®)

Összetett pszichológiai teszt, kiválasztási, átszervezési, képzési és karrierorientációs döntések támogatására.

A HILL Kompetencia Elemzés egy modulokból felépülő, online is elvégezhető összetett pszichológiai teszt. Mivel a nemzetközi hálózatunk pszichológusai célzottan a HR munkában történő felhasználásra fejlesztették ki, lehetővé teszi, hogy a munkával kapcsolatban leginkább releváns vonások és képességek szempontjából kapjunk képet egy emberről.

HILL Onboarding program

Új csapattag a fedélzeten!

Az önként kilépő dolgozók 40%-60%-a már az első 6 hónap alatt otthagyja az új pozícióját. Ennek leggyakoribb okát az elvárások és a lehetőségek ütközésénél tapasztaljuk, különösen a vállalti kultúra és fejlődési potenciálok területén.

Keresés & kiválasztás

Egy cég sikeressége az alkalmazottain múlik, azaz egy cég azzá lesz, akit felvesz.

Segítünk partnereinknek beazonosítani, milyen kompetenciák szükségesek egy munkakör betöltéséhez. Nemcsak a szakmai elvárásokat, hanem a személyiséget és belső értékeket is figyelembe vesszük,  hiszen mi nem egy munkakörbe, hanem egy vállalti kultúrába,  csapatba keresünk egy sikeres karaktert.

Team Match Up

Az ideális csapat összeállítása

Nem számít, hogy kisvállalkozásról vagy nagyvállalatról van szó, ha jó csapatot akar összerakni, szüksége lesz néhány alappillérre.

Kapcsolatfelvétel
Telefon: E-mail