Vissza az áttekintéshez

Változás menedzsment

Hogyan lehet a kényszerűen elszenvedett változásból tudatos változtatás?

Új versenytárs megjelenése a piacon, esetleg újabb fogyasztói igények megjelenése, az anyavállalat stratégia változása, munkaerőhiány vagy csak egy szoftver váltás, nap, mint nap történik valami, ami változást hoz a szervezetbe. Ma már a vezetők legfontosabb feladata, hogy a kisebb-nagyobb változásokat sikeresen irányítsák és, hogy mennyire nem egyszerű ez, mutatja az adat: a változások közel 70 százaléka részben, vagy egészben elbukik.

Több évtizedes szakmai tapasztalatunkkal segíteni tudjuk Megbízóinkat, hogy a változások ne félelmet és bizonytalanságot jelentsenek szervezetükben, hanem a mindennapok természetes velejárójaként tekintsenek rájuk munkatársaik. Támogatásunkkal kiépíthetnek olyan változáskezelési folyamatokat, amelyek révén nem elszenvedői lesznek a kényszerű változásoknak, hanem élére állhatnak a tudatos és tervezett változtatásoknak. Segítünk megtanulni a vezetőknek, hogyan kommunikálják a célokat és feladatokat, hogyan kezeljék az ellenállást, miképp értessék meg a miérteket, milyen módon ismerjék meg munkatársaik igényeit és vonják be őket az előttük álló feladatok, teendők meghatározásába és, hogy ne felejtsék el megünnepelni a részsikereket sem.
Arra törekszünk, hogy munkánk eredményeképpen a változások kezelése ne kényszer legyen, hanem a szervezetet átható szemléletmód, amelynek gyakorlati megvalósításához széles eszköztár áll rendelkezésre.

Szervezet-szintű fejlődés, Stratégia, Változás

Az üzleti világban az egy helyben állás egyet jelent a visszafelé haladással. A HILL szervezeti fejlődés, stratégia és változás modulját azért alkottuk meg, hogy személyre szabott ötleteket adhassunk, hogy hogyan eszközölhetnek olyan újításokat, amik elősegítik cégük jövőbeli sikerességét. A legapróbb változtatások is jelentősek lehetnek, mi pedig lépésről lépésre végigvezetjük önöket a folyamaton, hogy a változás ne csak egy üres kifejezés legyen, hanem egy olyan dolog, amit az emberek elfogadnak, és így végül valósággá válik.

Innovációs projektek

Innováció: a hosszú távú siker kulcsa

Az innováció a hosszú távú sikeresség előfeltétele. Segítünk megtervezni és tudatossá tenni az innovációs folyamatot.

Rollercoaster

Tárja ki elméjét: hullámvasúton utazva a siker felé

Az egyetlen mód cége fejlesztésére, hogyha fejleszti saját tudását és kreativitását. Azért, hogy árnyaltabban lásson meg dolgokat, kénytelen lesz fejest ugrani az ismeretlenbe.

Stratégiai tervezés

Még ma tervezze meg a jövőt

A szakképzett munkaerő hiánya, utódlástervezés, változások, átalakítások vagy csak természetes igény a fejlődésre; ezek mind alapos tervezést igényelnek. 

Változás menedzsment

Hogyan lehet a kényszerűen elszenvedett változásból tudatos változtatás?

Új versenytárs megjelenése a piacon, esetleg újabb fogyasztói igények megjelenése, az anyavállalat stratégia változása, munkaerőhiány vagy csak egy szoftver váltás, nap, mint nap történik valami, ami változást hoz a szervezetbe.

Kapcsolatfelvétel
Telefon: E-mail