SZOLGÁLTATÁSOK

Részletesebb információra vágyik? Nézzen körül vagy lépjen velünk kapcsolatba. Beszéljünk arról, hogy mik az ön elvárásai és mi készséggel nyújtunk segítséget. Mindannyian azon dolgozunk, hogy egy személyre szabott megoldást találjunk az ön kérdésire.

Munkaerő keresés és kiválasztás

Végső soron minden üzleti vállalkozás sikere az ott dolgozó embereken áll vagy bukik. Önökkel együtt dolgozva a HILL meghatározza az ideális jelentkezői profilt, és széleskörű eszközkészletét felhasználva összeállít egy listát a kiváló jelöltekből, akikből csak választaniuk kell. Mindezzel értékes időt, energiát és pénzt takaríthatnak meg, miközben összeállítják az álomcsapatukat.

Direkt keresés

Executive Search

A speciális szaktudású, vagy már magasabb vezetői pozíciójú szakemberek nem olvasgatnak hirdetéseket, általában nem is keresnek aktívan állást. Megbízóink azonban többnyire már szakmájukban bizonyított, vezetőként sikeres jelölteket szeretnének kapni újonnan létrejött vagy megüresedett szakértői, közép- és felsővezetői pozícióikba.

Keresés & kiválasztás

Egy cég sikeressége az alkalmazottain múlik, azaz egy cég azzá lesz, akit felvesz.

Segítünk partnereinknek beazonosítani, milyen kompetenciák szükségesek egy munkakör betöltéséhez. Nemcsak a szakmai elvárásokat, hanem a személyiséget és belső értékeket is figyelembe vesszük,  hiszen mi nem egy munkakörbe, hanem egy vállalti kultúrába,  csapatba keresünk egy sikeres karaktert.

HILL Kompetencia Elemzés (HCA®)

Összetett pszichológiai teszt, kiválasztási, átszervezési, képzési és karrierorientációs döntések támogatására.

A HILL Kompetencia Elemzés egy modulokból felépülő, online is elvégezhető összetett pszichológiai teszt. Mivel a nemzetközi hálózatunk pszichológusai célzottan a HR munkában történő felhasználásra fejlesztették ki, lehetővé teszi, hogy a munkával kapcsolatban leginkább releváns vonások és képességek szempontjából kapjunk képet egy emberről.

Assessment Center (értékelő központ)

A pályázók jobb megismerése valós helyzetekben

A legjobb előrejelző módszer a kiválasztásban, mivel a megszokott értékelési módszereken és szempontokon túl láthatóvá teszi a pályázó viselkedését, reakcióit a valóságot szimuláló helyzetekben is.

Golden Selection

Ha nem konkrét pozícióra keres, csak "egyszerűen" jó embert szeretne.

Proaktív szerepet töltünk be vállalatának igényei és az ideális jelentkezők között.

HILL Job Matching

Automatizált előszűrés

Bizonyos pozíciók esetében egy hirdetés rendkívül magas számú jelentkezőt vonzhat be, aminek a kezelése adminisztratív szempontból kihívást jelent.

HILL Onboarding program

Új csapattag a fedélzeten!

Az önként kilépő dolgozók 40%-60%-a már az első 6 hónap alatt otthagyja az új pozícióját. Ennek leggyakoribb okát az elvárások és a lehetőségek ütközésénél tapasztaljuk, különösen a vállalti kultúra és fejlődési potenciálok területén.

Team Match Up

Az ideális csapat összeállítása

Nem számít, hogy kisvállalkozásról vagy nagyvállalatról van szó, ha jó csapatot akar összerakni, szüksége lesz néhány alappillérre.

Munkaerő továbbképzés

Már van egy viszonylag jól működő csapatuk? Mindig van hova fejlődni! A HILL módszereivel megbízhatóan kiértékelhetők az alkalmazottak erősségei, hiányosságai, mind egyénileg, mind csapatként. Ezzel a kiértékeléssel a kezünkben ki tudunk dolgozni Önökkel közösen egy tervet, hogy hogyan képezhetnénk még tovább az alkalmazottaikat, aminek hatására egy sokkal hatékonyabban működő csapattá válhatnak, precízen kidolgozott munkafolyamatokkal.

360° fokos visszajelzés

Teljes képet csak akkor kap, ha minden nézőpontot figyelembe vesz.

Mindent tud már a csapatáról és önmagáról? A HILL360° visszajelzés segítségével az önértékelést össze tudja vetni a különböző szintű kollégák - gyakran meglepően újszerű - véleményével.

Management audit

Kulcspozíciók és kulcsemberek.

Egy nemzetközi vezérigazgatói felmérés eredménye azt mutatja, hogy a kulcspozíciók körülbelül 40%-át tudnák belülről betölteni a cégek.

Csapatépítés

Egységben, ami több a részek összességénél

Mindenki tudja, hogy egy csapat mindig egy feladat elvégzésére jön létre. Csak erős csapat képes fantasztikus eredményeket produkálni. Az igazán kihívás tehát, megtalálni a megfelelő módszereket a csapat erősítésére. A HILL csapatépítő program keretében szakértőink megmutatják önöknek, hogyan érhetik el, hogy megerősödjön a csapat.

HILL Kompetencia Elemzés (HCA®)

Összetett pszichológiai teszt, kiválasztási, átszervezési, képzési és karrierorientációs döntések támogatására.

A HILL Kompetencia Elemzés egy modulokból felépülő, online is elvégezhető összetett pszichológiai teszt. Mivel a nemzetközi hálózatunk pszichológusai célzottan a HR munkában történő felhasználásra fejlesztették ki, lehetővé teszi, hogy a munkával kapcsolatban leginkább releváns vonások és képességek szempontjából kapjunk képet egy emberről.

Outplacement – Gondoskodó elbocsátás

Könnyebb újrakezdés a búcsúzóknak – zökkenőmentes folytatás a cégnek

Minden cég kerülhet olyan helyzetbe, hogy akár legjobb szándékai ellenére is meg kell válnia néhány kollégától. Ennek a nehéz helyzetnek a szokványos feszültségeit és kockázatait jelentősen mérsékelheti az outplacement.

Értékesítői Átvilágítás

Többet hoz a csapat, ha kihozzuk belőle.

Bármilyen remek termékkel vagy szolgáltatással rendelkezünk is, az eredményességünkre mégis döntő hatása van az értékesítőink munkájának, hiszen mindig ők a legközvetlenebb kapocs az ügyfeleink felé.

3valuation

Háromdimenziós felvétel a kompetenciákról

Ahogyan a GPS is 3 ponthoz viszonyítva tudja pontosan meghatározni, hol vagyunk, úgy a 3valuation módszere is 3 szempontból ad képet a kompetenciákról: adottság, teljesítőképesség és hatékonyság.

Elkötelezettség vizsgálat

Teljes gőzzel előre egy motivált csapattal!

Lehet, hogy az alkalmazottaik megfelelően teljesítenek, de biztos, hogy annyit beletesznek a munkájukba, amennyit csak tudnak? A HILL Elkötelezettség vizsgálat (Engagement Survey) pontosan arra lett kitalálva, hogy ezt a kérdést megválaszolja.

Interkulturális Kompetencia

Biztonságosan szeretne végig vinni egy nemzetközi üzleti folyamatot?

Ahogy cége növekszik és új területeken, országokban jelenik meg, tudni kell  kezelni a kulturális különbségeket. Egy új iroda megnyitásában, a kezdeti lépésektől a külföldi piacon való megjelenésig, segít önnek a HILL csapata és tanácsadói, hogy ne kövessen el hibákat a nemzetközi piacon.

Kompetencia-felmérés

Mérlegen a kiválóság

A kompetencia az egyén olyan jellemzője, ami oki kapcsolatban áll a kiváló teljesítménnyel. Több ez, mint egyes személyiségvonások vagy egyedi képességek. Legtöbbször ez utóbbiak valamiféle kombinációja.

Leadership for change

Vezető képzés a hatékonyabb irányításért

A hatékony vezetés a sikeresség egyik legfontosabb tényezője a mindennapos változások, globalizáció és digitalizáció korában.

Purpose Development Center

Tudta, hogy a munkavállalók nagy része csak tehetsége kis részét hozza ki magából a napi munka során?

Ahogyan a cégek is a fejlődés által képesek megerősödni, a munkavállalók is csak akkor képesek jobb eredményeket elérni, ha a munkaadók biztosítják nekik az egyéni fejlődéshez szükséges lehetőségeket.

Time efficiency / Time management check

Csúcsformában az irodában – hatékony időmenedzsment

"Az idő pénz" - ezért jól kell beosztani. Ha nem sikerül, a következményei nem csak a rosszul menedzselt projektekben és az elégtelen eredményekben jelentkeznek, hanem frusztrációt és romló munka-magánélet egyensúlyt is okozhatnak. 

Szervezet-szintű fejlődés, Stratégia, Változás

Az üzleti világban az egy helyben állás egyet jelent a visszafelé haladással. A HILL szervezeti fejlődés, stratégia és változás modulját azért alkottuk meg, hogy személyre szabott ötleteket adhassunk, hogy hogyan eszközölhetnek olyan újításokat, amik elősegítik cégük jövőbeli sikerességét. A legapróbb változtatások is jelentősek lehetnek, mi pedig lépésről lépésre végigvezetjük önöket a folyamaton, hogy a változás ne csak egy üres kifejezés legyen, hanem egy olyan dolog, amit az emberek elfogadnak, és így végül valósággá válik.

Stratégiai tervezés

Még ma tervezze meg a jövőt

A szakképzett munkaerő hiánya, utódlástervezés, változások, átalakítások vagy csak természetes igény a fejlődésre; ezek mind alapos tervezést igényelnek. 

Innovációs projektek

Innováció: a hosszú távú siker kulcsa

Az innováció a hosszú távú sikeresség előfeltétele. Segítünk megtervezni és tudatossá tenni az innovációs folyamatot.

Rollercoaster

Tárja ki elméjét: hullámvasúton utazva a siker felé

Az egyetlen mód cége fejlesztésére, hogyha fejleszti saját tudását és kreativitását. Azért, hogy árnyaltabban lásson meg dolgokat, kénytelen lesz fejest ugrani az ismeretlenbe.

Változás menedzsment

Hogyan lehet a kényszerűen elszenvedett változásból tudatos változtatás?

Új versenytárs megjelenése a piacon, esetleg újabb fogyasztói igények megjelenése, az anyavállalat stratégia változása, munkaerőhiány vagy csak egy szoftver váltás, nap, mint nap történik valami, ami változást hoz a szervezetbe.

Karrier-tanácsadás és Coaching

A változás fantasztikus lehet, de kifizetődő megbizonyosodni róla, hogy jó irányba halad-e. Különösen igaz ez, ha az ember karrierjéről van szó. A HILL karrier-tanácsadása megvizsgálja a kitűzött céljait és összeveti az erősségeivel, gyengeségeivel. Miután megértettük hol tart most, segítünk elérni oda, ahová el szeretne jutni. Így minden döntése a karrierjével kapcsolatban közelebb fogja vinni önt az életcéljainak realizálásában.

Team Coaching

Csapatok megoldásközpontú támogatása a gyakorlatban.

Még ha a leghasonlóbb gondolkodású egyéneket is szedjük össze, csapatban dolgozni mindig kihívásokat rejt. A HILL team coaching szolgáltatásával a csapat tagjai megtanulják, hogy hogyan egészíthetik ki egymás erősségeit és hogyan pótolhatják egymás hiányosságait, miközben javul a csapaton belüli kommunikáció is.

Egyéni coaching

Eddzünk hatékonyságra!

Vannak olyan összetett képességek és szakmai kompetenciák, amelyek sokkal jobban fejleszthetők egy hosszabb távú, rendszeres együttműködés keretében, mint rövidtávú tréningeszközökkel. A coach és a kliens kapcsolata valóban jobban hasonlít az edző és a sportoló együttes munkájához.

Training HR szakértőknek

Cipőt a cipőboltból, interjú tréninget fejvadászoktól

Benyomások és megérzések alapján dönteni vagy elmélyítve a szakmai tudásunkat valódi partnerként segíteni a szervezet üzleti eredményességét?