KARRIERTANÁCSADÁS

KARRIERTANÁCSADÁS

Elindulni, nagyobb sebességre kapcsolni, hogy gyorsabban haladjunk, vagy éppen lassítani egy kicsit, hogy többet lássunk, új utakat találni, és végül: megérkezni.  Egy karrier is erről szól.

Ön pályakezdő, de fogalma sincs, hogyan tudna egy jó helyre bekerülni? Szerzett már egy-két diplomát és beszél néhány nyelven, de igazából elképzelése sincs róla, mihez kezdjen magával? Tapasztalt szakemberként váltani szeretne, de bizonytalan abban, hogyan fogjon hozzá? Negyven felett hirtelen álláskeresésre kényszerült, és jól jönne egy kis segítség? Külföldről térne haza, de az itthoni munkaerőpiac idegen terep az Ön számára? Egyszerűen csak többet szeretne keresni? Vagy mindent elért a szakmájában, amit csak lehet, de valahogy mégsem érzi jól magát a bőrében?

Nem meglepő, ha a fenti kérdések némelyike ismerősen cseng, hiszen ezekkel a problémákkal találkozunk leggyakrabban karriertanácsadói praxisunk során. A megoldandó helyzetek sokféleségéből fakad, hogy a tanácsadási folyamatot is egyedileg, testre szabottan építjük fel. Egyszer az önismeretre, a pszichológiai tényezőkre helyezzük a nagyobb hangsúlyt, máskor a karrierépítés praktikus, technikai elemeire fókuszálunk.

Leggyakrabban azonban a két megközelítés valamilyen kombinációjára van szükség, ezért eszközeink között éppúgy megtalálhatók az összetett pszichológiai tesztek és az élethelyzet-elemző interjú, mint a klasszikus állásinterjú-szimulációs gyakorlatok (akár idegen nyelven is), a kapcsolatépítési tanácsadás vagy az önéletrajzírásban nyújtott segítség.

Tehetünk valamit azért, hogy Ön is megérkezzen?