Hogyan növelhetem a saját, vagy a cégem sikerességét hosszútávon?

A folyamatos siker elérésének érdekében fenntartható intézkedésekre van szükség. Mi megtaláljuk csapatában azt a területet ahol változásra van szükség és együttműködve létrehozzuk a szükséges intézkedéseket.

360° Feedback

360° Feedback

Legyen teljesen képben a 360°- os értékelésünkkel

Nincs is annál jobb, amikor egy gépezet olajozottan működik. De hogyan lehet meggyőződni róla, hogy egy cég maximális hatékonysággal működik? A HILL 360°-os riport az önértékelés mellett a munkatársak véleményét is megmutatja..

Tovább
3valuation

3valuation

Három-dimenziós orientáció

A HILL 3valuation szolgáltatása egy holisztikus módszert kínál alkalmazottaik jelenlegi kompetenciáinak megállapítására.

Tovább
Kompetencia felmérés

Kompetencia felmérés

Bontakozzon ki a legjobbak között

Egy cég növekedéséhez elengedhetetlen a rendszeres értékelés. Annak ellenére, hogy az alkalmazottaik folyamatosan fejlődnek, és a vállalat terjeszkedik, mindig vannak olyan módszerek, amikkel még tovább lehet fejleszteni a csapatukat, hogy teljes mértékben kihasználhassák a bennük rejlő adottságokat – egyéni és csoportos szinten is.

Tovább
A változás bevezetése

A változás bevezetése

A változás szele fúj: hogyan vezessük be a változás mindenkori állandóként az vállalkozásunknál

A változás ma már nem egy “projekt” – a változás a mindennapi (üzleti) élet része. Éppen ezért elsősorban nem arról szól, hogy folyamatosan változtassuk a vállalat felépítését, munkafolyamatokat, a személyzet méretét, stb. – hanem arról szól, hogy támogassuk az embereket abban, hogy elfogadják a változást, mint olyat egy állandó folyamatnak az életükben.

Tovább
Kompetencia vizsgálat

Kompetencia vizsgálat

Tartsa csapatát a topon a HILL kompetencia vizsgálattal

Beazonosítani egy csapat erősségeit és hiányosságait kulcsfontosságú egy cég sikerességében. A HILL kompetencia vizsgálata ellátja az információkkal, amik ahhoz szükségesek, hogy megállapíthassák a csapatukban rejlő potenciált, illetve a fejlődési szükségleteiket.

Tovább
Engagement Survey

Engagement Survey

Teljes gőzzel előre egy produktívabb, motiváltabb csapattal!

Lehet, hogy az alkalmazottaik megfelelően teljesítenek, de biztos, hogy annyit beletesznek a munkájukba, amennyit csak tudnak? A HILL Engagement Survey pontosan arra lett kitalálva, hogy ezt a kérdést megválaszolja.

Tovább
Team coaching

Team coaching

Kovácsolja össze csapatát team coaching-gal!

Még ha a leghasonlóbb gondolkodású egyéneket is szedjük össze, a csapatban dolgozás mindig kihívásokat rejt. A HILL team coaching szolgáltatásával nem csak kommunikálni tanulhatnak meg alkalmazottai, hanem azt is, hogy hogyan egészíthetik ki egymás erősségeit és hogyan pótolhatják egymás hiányosságait.

Tovább
HILL BEST FIT

HILL BEST FIT

Rakja össze a kirakós darabjait a HILL BEST FIT-el

Vevők lennének egy olyan elemzőeszközre, ami lehetővé teszi, hogy objektíven meghatározzák, hogyan állítsák össze csapatukat? Akkor ne is keressenek tovább!

Tovább
Innováció

Innováció

Innováció: a hosszú távú siker kulcsa

Az innováció az alapvető szükséglete a fenntartható, hosszú távú sikernek.

Tovább
Leadership for Change

Leadership for Change

Vezetőségi képzés a példamutató cégvezetésért

A hatásos vezetés a sikeresség egyik legfontosabb tényezője, egy olyan korban, ahol a változás gyors és mindennapos.

Tovább
Match Up

Match Up

Az alkalmazottak csapatba osztásának művészete

Nem számít, hogy cégük kicsi-e, vagy nagy összeállítani egy csapatot olyan emberekből, akik képesek együtt dolgozni, nem könnyű feladat. A HILL Match-Up analízisével gyerekjáték összeillő alkalmazottakat találni, vagy helyreigazítani egy már meglévő csapatot.

Tovább
Outplacement

Outplacement

Bocsássa el alkalmazottait csalódás nélkül

Bármennyire is kellemetlen elküldeni egy jó munkaerőt költségvetési szempontok miatt, ez sajnos a munka velejárója. Azonban nem kell rossz szájízzel távoznia egyik félnek sem.

Tovább
Sales Force Check

Sales Force Check

Növelje bevételeit a HILL Sales Force Check-el

Legyenek akármilyen jók a termékeik, vagy szolgáltatásaik, egy nagy megbízás megszerzéséhez szükség van egy megbízható Sales Team-re. A HILL Sales Force Check kiértékeli a csapatuk értékesítési stílusát, analizálja a rejtett lehetőségeket és erősségeket, valamint rámutat, hogy miben lehetne fejlődni – és segít is ebben a fejlődésben.

Tovább
Stratégiai személyzeti tervezés

Stratégiai személyzeti tervezés

A holnapra tervezés már ma

A mai világban a jövő megtervezésének hiánya egyet jelent a kudarccal. De egyet se féljenek, a HILL stratégia személyzeti tervezése a rövid- és hosszú távú hatásokkal is számol.

Tovább
Time efficiency (= time management Check)

Time efficiency (= time management Check)

Csúcsformában az irodában – hatékony időmenedzsment

Mint mondani szokás, az idő pénz, ezért ezt is tudni kell beosztani. A HILL Time Efficiency Evaluation egy két-dimenziós online teszt, ami egyszerre vizsgálja az alkalmazottak egyéni teljesítményét és a munkahely hatékonyságát.

Tovább
Munkaerő keresés és kiválasztás

Munkaerő keresés és kiválasztás

Találja meg a megfelelő embert ahhoz, hogy cége sikeres legyen

Együtt dolgozva önökkel összeállítunk egy részletes  listát a betöltendő pozícióval járó feladatokról, hogy megalkothassunk egy letisztázott profilt a megfelelő jelöltek személyiségtípusát illetően. Miután közös nevezőre jutottunk a pontos személyiségvonásokról, amik szükségesek a cégük céljainak eléréséhez, továbbléphetünk a 2. pontra.

Tovább
Golden Selection

Golden Selection

A felvételi tanácsadás proaktív formája

Mit nyújt a HILL Golden Selection? Egy tanácsadót, aki a tökéletes közvetítő közeg önök és a potenciális alkalmazottaik között. Itt arra fókuszálunk, hogy a magas potenciállal rendelkező jelöltekkel hosszútávon dolgozzunk, és kapcsolatba hozzuk válogatott cégekkel az átfogó hálózatunkból.

 
Tovább
Purpose Development Center

Purpose Development Center

Támogassa csapatát, és motiválja őket, hogy kihozzák magukból a maximumot

Tudta, hogy a legtöbb alkalmazott csak a benne rejlő képesség 1/16-odát teszi le az asztalra? Egy vállalat is akkor erősödik, ha növekszik, az alkalmazottai is akkor fognak többet kihozni magukból, ha biztosít számukra lehetőséget az egyéni fejlődésre, és lehetőséget az egyéni kontribúcióra. A HILL az egyén és a vállalat céljai közötti kapocsra koncentrál.

Tovább
Strategy workshop

Strategy workshop

A stratégia kidolgozása: hogyan tervezze meg az útját a jövőbe

Az egy dolog, hogy tudjuk hova akarunk eljutni, de hogyan tudunk valóban eljutni oda?

Tovább